24 Mayıs 2016 Salı

8. Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu



Aldığım e-postayı  aşağıda paylaşıyorum.

Değerli Meslektaşlarımız,

İlkini 2003 yılında gerçekleştirdiğimiz Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Mühendislik Ölçmeleri Komisyonu etkinliği olan Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumunun sekizincisini 19-21 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Bu istikrarı ile, Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumunun Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının düzenli etkinlikleri arasında yer almasında, siz değerli meslektaşlarımızın etkinliğe göstermiş olduğu ilgi ve katkı, şüphesiz önemli etken olmuştur.

"Ulusal Mühendislik Ölçmeleri Sempozyumu" ülkemizde bu alanda yapılmakta olan tek ve önemli bir etkinlik olma özelliği taşımaktadır. Kurum ve kuruluşlar ile farklı meslek disiplinlerinden bilim insanları ve uzmanların Sempozyum‘a katılarak deneyim ve birikimlerini paylaşmaları etkinliğin amacına ulaşmasında güç ve katkı sağlamaktadır.

Bugüne kadar olduğu gibi bu etkinliğimize de vereceğiniz katkı ve destek için şimdiden teşekkür eder, sempozyum ile ilgili detaylı bilgilere http://muholc2016.yildiz.edu.tr/ web adresinden ulaşabilirsiniz.
 
Saygılarımızla,

Düzenleme Kurulu adına
 
Ertuğrul Candaş
HKMO Başkanı
 
Prof. Dr. Halil Erkaya
HKMO Mühendislik Ölçmeleri Komisyonu Başkanı
Sempozyum Eş Başkanı
 
Prof. Dr. Engin Gülal
Sempozyum Eş Başkanı

20 Mayıs 2016 Cuma

Konumsal Bilişim Kursu 2016'yı Düzenliyoruz.

 

Biliminsanlarının, özellikle de Üniversite öğretim üyelerinin görevlerinin bir tanesinin de bildiklerini olabildiğince geniş kesimlere anlatmalarıdır diye düşünenlerdenim. Bizler gerek lisans gerekse lisansüstü eğitimlerimizle, aynı zamanda bilimsel yayınlarımızla bildiğimiz tüm kuram ve uygulamayı sunmaya çalışıyoruz. Ancak bilgiyi yaymanın bir yolu daha var ki o da hedef kitlesi yüksek merak düzeyine sahip kurslar düzenlemek.

Uzunca bir süredir aklımda idi. 2000'lerden beri bilimsel ve insani desteğini hiç esirgemeyen Hannover Üniversitesi öğretim üyesi Dr.-Ing. Karsten JACOBSEN Hocamız, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Çetin MEKİK, Hannover Üni. & ODTÜ doktoralı ve TÜBİTAK Uzay'a danışmanlık yapan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölüm Başkanı arkadaşım Doç. Dr. Ali Özgün OK, SAR çalışmaları ile ödüller alan Bölüm arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Saygın ABDİKAN, ormancılık çalışmalarına uzaktan algılama ve CBS çalışmalarını başarıyla uygulayan Bartın Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi arkadaşım Doç. Dr. Ayhan ATEŞOĞLU, ETH Zürih'deki doktorası sonrası Akdeniz Üniversitesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünde öğretim üyeliğine başlayan arkadaşım Yrd. Doç. Dr. Nusret DEMİR, SAR geometrisi konusunda çalışan arkadaşımız Arş. Gör. Çağlar BAYIK, lazer nokta bulutu üzerine çalışmalar yürüten arkadaşımız Arş. Gör. Mustafa ÖZENDİ, SAR görüntüleri üzerine çalışmalar yürüten arkadaşımız Arş. Gör. Ali İhsan ŞEKERTEKİN, uzaktan algılama konusunda uzman arkadaşımız Uzm. Murat ORUÇ ve başarılı bir şekilde yüksek lisans çalışmalarını yürüten arkadaşımız Müh. Ali CAM'ın desteği ile ve TÜBİTAK BİDEM 2229 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen Görüntü ve Nokta Bulutundan Konuma Bağlı Bilgi Üretimi kursunu 25-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Bülent Ecevit Üniversitesi evsahipliğinde gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurs ücretsizdir ve 30 kişi ile sınırlıdır.

Tüm ayrıntılara http://konumsalbilisim.beun.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Herkese hayırlı olsun.

Sağlıcakla...