Düzenli toplantılarımız oluyordu. Sistematik çalışıyorduk. Şimdiki yeni Fen Edebiyat Fakültesi'nin olduğu yerde prefabrik bir bina vardı, orada da bir odamız. O zamanlar Bölümümüzde yarı-zamanlı dersler veren Tuna Aratoğlu Hoca kırtasiye malzemeleri, yine yarı-zamanlı dersler veren Kadastro Müdürü Mehmet Karagöz Hoca ise ofis malzemesi sağladı; Üniversitemiz de masa-sandalye verdi. Güzel bir oda olmuştu. Haftasonları bile orada toplanabiliyorduk. Danışman Çetin Hocamız idi.
Geomatik Dergisinin son sayısı. |
Aslında üç ayda bir dergi çıkarmayı planlıyorduk ama olmadı teknik ve mali sorunlar nedeniyle. Biz de yılda bir tane toplam üç sayı çıkarabildik Geomatik adında. Bölümün kitaplığı vardı, 100 kadar da kitap vardı raflarda. O zamanki Bölüm Başkanımız Şenol Hoca idi. Buranın sorumluluğunu bize verdi. Biz de mevcut tüm kitapları önce kayıt aldına aldık. Sonra pekçok bağışla bu kitaplık gelişti ve toplam sayısı 3000'in üzerine çıktı. Kitap alış-verişi bizim sorumluluğumuzda kayıt altına alınıyordu. Yeni bina yapımı için Bölüm taşınırken bu kitapların bir kısmı Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesine devredildi.
Burada bir de Maden Topoğrafyası Müzesi vardı. Düzenlenmesi, bakımı ve ziyaretçi gezdirilmesi bizim tarafımızdan yapılıyordu. Bu Müze de şu anda Sezai Karakoç Kültür Merkezi girişinde sergilenmekte.
İlk başlarda bir de öğrenci bilgisayarlı çalışma salonu kuruldu. Bu salon da birkaç yıl Bilim Kurulu sorumluluğunda öğrencilerimize hizmet etti.
Pekçok etkinlik düzenledik. Mesela her Ekim'de tanışma çayı yapardık. O zamanlar, şimdiki Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi olan yer kantindi. Orada haftasonları kulüpler çay partisi düzenlerdi. Düzce depreminde depremzedelere yardım da ettik, Genç Haritacılar Günlerine de katıldık. Hepsinin fotoğraflarına http://geo.beun.edu.tr/etkinlikler/arsiv/ adresinden ulaşabilirsiniz.
Gün geldi, Çetin Hoca danışmanlıktan ayrılmak istedi. Öğrencilerimiz yeni danışman arayışına geçtiler. Uzun bir ziyaret listesi sonunda ben görevi kabul ettim ve danışmanlığım onaylandı. Böylece yıllarca emek verdiğim Kulübe danışmanlık yaparak katkı vermeye devam ettim.
İlk iş Kulüp adını Harita'dan Geomatik'e dönüştürmek oldu. Bu daha yenilikçi bir isimdi. Danışmanlığım süresince taleplerin, etkinliklerin vs. öğrencilerimiz arasında fikir ve eylem olarak oluşmasını, benim de onlara danışman olarak katkı vermem şeklinde bir yol izledim. Zira Kulüp esasında onlarındı. Onların kendi oluşumlarına sahip çıkması, etkinlikler planlaması ve uygulamasını temenni ettim. Çoğunlukla öyle de oldu. Gerekli zamanda devreye girdim ve yardım ettim.
Bir logomuz yoktu. Onu da Mehmet Akif Erdoğan tasarlayıverdi. Güzel de oldu :)
Bir internet sitemizin olmasını çok istiyordum. Zira bu gerekli idi. http://geo.beun.edu.tr Ali Cam'ın da yardımlarıyla hayata geçti. Böylece tüm duyurular ve etkinlik arşivini burada toplayabildik.
Öğrencilerimizin kendi aralarında etkinlik planlaması ve yapması pek benim temenni ettiğim gibi olmasa da elimizden geldiğimce konferans ve kariyer günleri düzenleyerek öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaya çalıştık Topluluk yönetimi olarak.
Dekanlığımız, Topluluklarda üç yılını dolduran danışmanların değiştirilmesini teklif etti Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına. Bu teklif onaylanınca bizim de görevimiz böylece sona erdi. Elbette bu benim için veda değil. Zira bu Topluluk, yukarıda da değindiğim gibi benim 18-19 yıllık bağlarımın olduğu, öğrencilerimizin gelişimlerinde çok önemli bir yere sahip olduğuna inandığım ve dahası benim hem insani hem de mesleki gelişimde çok önemli katkıları olmuş bir oluşum. O nedenle tüm desteğimi ve ilgimi azami ölçüde göstermeye devam edeceğim. Görevi devralan sevgili arkadaşım Arş. Gör. Aliihsan Şekertekin'in tıpkı Halkoyunları Öğrenci Topluluğunda olduğu gibi burada da son derece başarılı olacağına inancım tamdır.
Topluluk çalışanları ISPRS 2016 Prag'da: Soldan ben, Ali, Aliihsan |
Durum budur arkadaşlar. Sevgiyle ve sağlıcakla kalın.