3 Ekim 2013 Perşembe

CBS OPERATÖRÜ VE CBS UZMANI TASLAK MESLEK STANDARTLARI

CBS Genel Müdürlüğü sayfasından aynen aktarıyorum.

CBS Operatörü ve CBS Uzmanı Taslak Meslek Standartları Kamuoyu Görüşüne Sunuldu

Dünyada çok yaygın bir kullanım alanına sahip olan coğrafi bilgi sistemleri ülkemizde de kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler ve özel sektörde olmak üzere farklı meslek disiplinlerinde kullanılmaktadır.

Coğrafi bilgi sistemleri konusunda yapılan çalışmalarda; veri yönetiminin temel ilkelerine, stratejilerine ve tekniklerine vakıf, analitik düşünme, sorun çözme ve karar verme yetenekleri ile donanmış elemanların eksikliği hissedilmektedir.

Bu amaçla, CBS Operatörü (Seviye 4) ve CBS Uzmanı (Seviye 6) meslek standartları ve yeterliliklerini hazırlamak üzere Mesleki Yeterlilik Kurumu ile Bakanlığımız arasında protokol imzalanmış ve standartların hazırlanması süreci başlatılmıştır.

Söz konusu standart çalışmalarına ilişkin katkılar, standartların kalite ve kabul edilebilirliğini artırması açısından önemlidir. Taslak meslek standartlarına ilişkin görüş ve önerilerin, Görüş ve Değerlendirme Formu doldurularak 28.10.2013 tarihine kadar yildiz.iravul@csb.gov.tr e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder