6 Şubat 2019 Çarşamba

2+1: Ev değil, son bir yılın lisansüstü hikayesi!

Aslında geç kalmış bir yazı bu okuyacağınız. Eskisi kadar bloğa yazacak zaman bulamıyorum. Ama arasıda da olsa yazmak gerek aslında.

Ali Cam, IV. UZAL-CBS 2012'den beri tanıdığım, benimle Diploma Çalışması yapan, sonra 2013 yılında başlayan Pléiades projesinin başından sonuna yer alan, birlikte nice güzel çalışmalar yaptığımız, sadece bir danışman-öğrenci abi-kardeş olduğumuz değerli bir arkadaşım. Onun yüksek lisansını geçen yıl 23.02.2018 tarihinde, doktora danışman hocam Prof. Dr. Derya Maktav ve Bölümden çalışma arkadaşım Dr. Öğr. Üyesi K. Sedar Görmüş'ün de katılımıyla "Algılayıcıdan Bağımsız Dönüşüm Modelleri İle Üretilen Ortogörüntülerin Konum Doğruluğunun Belirlenmesi" başlığıyla tamamladık. Ali, oldukça sıkı çalışarak GeoEtrim'in bir parçası olan GeoTransform'u MATLAB ortamında yazarak tezini tamamladı. Ayrıca 2014-2016 yılları arasında tamamladığımız TÜBİTAK 114Y380 numaralı "Yüksek Çözünürlüklü Optik Uzaktan Algılama Görüntülerinden Konuma Bağlı Bilgi Üretimi ve Kullanılan Yöntemlerin Geliştirilmesi" ve Üniversitemiz BAP Birimince desteklenen 2015-47912266-03 numaralı "Fiziksel Olmayan Dönüşüm Modelleri Kullanılarak Ortogörüntü Üretimi ve Konum Doğruluğunun Belirlenmesi" bir lisanüstü destek projesi de tamamladı. O artık bir yüksek mühendis ve en kısa zamanda doktoraya başlamasını bekliyoruz.

Soldan: Sedar Hoca, Ali, Derya Hoca, ben
Mustafa Özendi, benim ilk doktora öğrencim. Ohio State Üniversitesindeki yüksek lisansından sonra bizde başladığı doktora öğreniminde, yüksek lisansında olduğu gibi bilgisayarla görme konusunda bir çalışma yapmaya karar verdik. Işık Üniversitesinden Doç. Dr. M. Devrim Akça Hocamın eş danışmanlığında, "Stochastic Surface Mesh Reconstruction" adıyla, Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Doç. Dr. Saygın Abdikan, Dr. Öğr. Üyesi Emin Özgür Avşar ve Dr. Öğr. Üyesi K. Sedar Görmüş'ün katılımıyla 5 Kasım 2018 tarihinde tamamladık. Bu arada bu tez ile birlikte 115Y239 numaralı "Üç Boyutlu Nokta Bulutu Verileri İçin Anizotropik Örgü (Mesh) Entegrasyonu Metodu ve Nokta Hata Modelinin Geliştirilmesi" adlı bir TÜBİTAK projesi ve Üniversitemiz BAP Birimince desteklenen 2015-47912266-01 numaralı "Yersel Lazer Tarayıcı ile Üretilen Nokta Bulutları İçin Pratik Bir Hata Modelinin Geliştirilmesi" adlı bir proje de gerçekleştirdik. Ayrıca
  1. An Emprical Point Error Model for TLS Derived Point Clouds
  2. A generic point error model for TLS derived point clouds
  3. Stochastic Surface Mesh Reconstruction adlı uluslararası bildirileri gerçekleştirdik ve atıf almaya başladık.

Soldan: Devrim Hoca, İsmail Hoca, Sedar Hoca, Mustafa, ben, Emin Özgür Hoca ve Saygın Hoca.

Ve son olarak Bilgi Terlemezoğlu. Bilgi, lisanstan arkadaşım. Yüksek lisansı da 2001-2004 yılları arasında birlikte tamamlamıştık. Yıllar sonra doktora yapmaya karar verdi ve birlikte çalışmalım dedik. Benim doktoramda karşılaştığım bir sorunu çözmeye odaklandık. Dün (05.02.2019) doktora tezini "Optik Uydu Görüntülerinin Yöneltmesinde Oluşan Kötü Şartlı Matrislerin İyileştirilmesi" başlığıyla, Doç. Dr. Fikret Gölgeleyen, Doç. Dr. Saygın Abdikan, Doç. Dr. Bahattin Erdoğan ve Doç. Dr. Sultan Kocaman Gökçeoğlu'nun katılımıyla savunarak tamamladı. Bilgi'nin tezi için de Üniversitemiz BAP Biriminde desteklenen 2017-47912266-03 numaralı "Görüntü Algılama Sistemlerinin Yöneltilmesinde Düzenlileştirme Yöntemlerinin Kullanılması" adlı bir proje desteği de aldık.

Soldan: Taylan Hoca, Fikret Hoca, ben, Bilgi, Sultan Hoca, Bahattin Hoca, Saygın Hoca.
Her üç arkadaşımı da gönülden kutluyorum. Kendileri ile sadece bir danışman-öğrenci ilişkisi içinde değil, abi-kardeş-arkadaş olarak güzel çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah. Yolları açık, başarıları daim olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder