12 Kasım 2014 Çarşamba

Nee??!!! 7 000 000 000 km mi?


Nik Sistem'den Tuluhan Şıpka'dan aldığım e-posta aynen şöyle:

Değerli Liste Üyelerinin Bilgisine,
Rossetta" Uzay Aracının, kuyruklu yıldıza sondası "Philae"yı indirmesiyle, bugün insanlık için tarihi bir gün yaşanacak. Rosetta bir kuyruklu yıldızdan ilk bilgileri iletecek. Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi.
Her şeyin planlandığı gibi gitmesi durumunda Rossetta, "Philae" kondusunu bu sabah Türkiye saati ile 10.35'te kuyrukluyıldızdan 22,5 kilometre uzaklıktan bırakacak. Philae'nin yüzeye inişi ise yaklaşık 7 saat sürecek

NASIL İZLENECEK?
Pek çok televizyon kanalı ve ESA TV de uzay bilimlerindeki bu tarihi anı naklen yayınlayacak. Ayrıca iniş http://www.esa.int/rosetta ve http://www.dlr.de internet sitelerinden de canlı yayınlanacak.
İnsanlığın uzay serüveni açısından bir kilometre taşı olacak bu önemli olayla ilk kez bir kuyrukluyıldız, çok yakından tanınma imkanına kavuşacak.

Rossetta'nın Dünya'dan yüz milyonlarca kilometre uzaklıktaki bu cisme ulaşması 10 yıldan fazla bir süre ve 7 milyar kilometreden daha uzun süren bir yolculuk gerektirdi. Yarın akşam, Rossetta Philae kondusunu 67P/Churyumov-Gerasimenko üzerine indirdiğinde insanlık ilk kez bizden bu kadar uzaklıktaki bir uzay görevini başarıya ulaştırmış olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder